PRIJAVE SU ZATVORENE

Odabrane su sudionice programa CAPSULE!
Svaka zemlja je izabrala 35 sudionica za lokalnu verziju programa. Hrvatske sudionice u CAPSULE program dolaze s različitim interesima, idejama i postojećim projektima uključujući pisanje sadržaja, održivu modu, fotografiju, podršku učenju, gastronomiju i hranu, podršku zdravlju, posebice mentalnom zdravlju, web dizajn i razvoj softvera, umjetnički i ručni rad, usluge organizacije evenata i ugostiteljstva, turizam, nekretnine, kreativni razvoj i još mnogo toga, ciljajući na širok spektar publike, uključujući poduzetnike, turiste, roditelje i mlade.
Cure, čestitamo od srca!
BLOG
CAPSULE je Erasmus+ projekt koji provode Impact Hub Bucharest, Career Shift, Impact Hub Zagreb i Impact Hub Budapest u 3 zemlje EU-a (Rumunjska, Hrvatska, Mađarska). Cilj projekta je osnaživanje mladih žena diljem EU-a da postanu nositeljice promjena, oslobađanjem svog potencijala kroz holistički program izgradnje kapaciteta koji ih podržava da prevladaju prepreke poput ograničavajućih uvjerenja i straha od neuspjeha. Projektom se promiču projekti i poduzenički poduvati mladih i povećanje stupnja zapošljivosti među mladima. Sudionice projekta proći će kroz 5 e-tečajeva o vještinama poduzetničkog razvoja, kreativnim vještinama i digitalnim vještinama; pridružit će se lokalnoj zajednici projekta i razviti svoju poduzetničku ili projektnu ideju kroz 3 inkubacijska vikenda uz podršku trenera i mentora.
Vrijednost programa
2400eur

SUDJELOVANJE U PROGRAMU JE BESPLATNO.

CAPSULE VIJESTI
Završio je naš dugoočekivani CAPSULE bootcamp!
Na njemu je sudjelovalo 10 mladih poduzetnica iz Rumunjske, Mađarske i Hrvatske koje su u Impact Hub Bucharest provele 5 intenzivnih dana učenja i povezivanja s fokusom na:
– Prezentacije poduzetnica i njihovih poduhvata
– Financije, određivanje cijena i personalizirani financijski plan
– Akcijski plan za izlazak na tržište, marketinška strategija
– Osobna dobrobit i ravnoteža između osobnog i poslovnog, strategija osobnog brendiranja.
JE LI CAPSULE ZA MENE?
Ako si mlada žena od 18 – 28 godina koja je zainteresirana za razvoj poduzetničkog poduhvata ili projekta i na početku su svoje profesionalne karijere ili možda već radiš na poslovnoj ideji ili si pokrenule poduzetničku inicijativu – CAPSULE je za tebe! Program će raditi s ukupno 105 sudionica iz 3 partnerske zemlje. Za hrvatsko izdanje programa tražimo 35 mladih žena, između ostalog: 
– mlade majke koje žele samostalno razvijati posao;
– mlade žene iz skupina u nepovoljnom položaju kao što su migranti, izbjeglice ili raseljene osobe koje se nalaze u partnerskim zemljama programa;
– svaku mladu ženu koja želi postati poduzetnica, a ne zna odakle početi
CAPSULE ME ZANIMA! ŠTO SAD?
Prijavi se za naše webinare i prije prijave na program, saznaj kako on izgleda odnosno što uključuje CAPSULE iskustvo! Otkrij kakav je to poduzetnički način razmišljanja i vještine koje možeš razviti s nama! Istraži naš kalendar webinara i besplatno rezerviraj svoje mjesto!
22.6.2023., 18:00 CET – How to Know and Lead Yourself – Mihai Zânt
19.7.2023., 18:00 CET – Design your own career and life – Alina Costescu
14.9.2023., 18:00 CET – Self Leadership for Entrepreneurs – Mihai Zânt
21.9.2023., 18:00 CET – Women in Career & Entrepreneurship – Andreea Roșca
ŠTO MI CAPSULE NUDI?
EDUKACIJA*
5 online tečajeva dizajniranih tako da razviješ poduzetničke, liderske i digitalne vještine
INKUBACIJA
3 fizičke i 3 online inkubacijske sesije za sudionike iz 3 zemlje za oblikovanje tvog poslovnog poduhvata.
MENTORSTVO
Podrška od stručnjaka kroz individualne sesije za identificiranje tvojih specifičnih izazova i prilika.
BOOTCAMP
10 odabranih sudionica iz 3 zemlje sudjelovat će u međunarodnom bootcampu u Bukureštu 2024.
ZAJEDNICA
Međunarodna zajednica podrške mladih poduzetnica iz Hrvatske, Mađarske i Rumunjske. 
UMREŽAVANJE
5 međunarodnih mastermind sesija s ciljem učenja vještina hostinga i facilitacije s iskusnim moderatorima.
*TEME CAPSULE EDUKACIJE
Startup EDU
Sve što trebaš znati o tipičnim fazama startupa – korak po korak, od definiranja ideje do testiranja pa rasta i skaliranja, identificirajući glavne izazove i kako ih možeš prevladati.
Self Leadership for Women in Business
Transformativni tečaj od pet modula osmišljen za tebe koja se želiš početi baviti poduzetništvom ili želiš unaprijediti svoje trenutno poslovanje.
Digital skills
Naučit ćeš kako integrirati digitalne prilike u svoje svakodnevne operacije i kako najbolje iskoristiti ono što one nude.
Entrepreneurial sustainability
Nauči o važnosti održivosti i zašto bi je poduzetnici trebali uključiti u svoj poslovni model.
Creative skills
Razvijaj  nove vještine dok obavljaš svoj posao. Nauči koristiti svoju kreativnost za rješavanje izazova u svom poslu.
CAPSULE KALENDAR

Pogledaj raspored programa CAPSULE u Rumunjskoj i Mađarskoj.

TIM CAPSULE HRVATSKA
CAPSULE PROMOTORI
CAPSULE AMBASADORICE

Jelena Skender

Osnivačica, Vježbaonica

Barbara Maheshwari

Direktorica, Remote Bob

Dorotea Devčić

Osnivačica, Collar concept

PARTNERI PROJEKTA
Impact Hub Bukurešt dinamičan je prostor u kojem profesionalci i poduzetnici rade na razvoju poslovnih projekata i inicijativa. Od 2012. Impact Hub Bukurešt prvi je coworking prostor u Rumunjskoj, sa zajednicom od preko 3000 članova u Bukureštu. Globalno, organizacija je prisutna na više od 100 lokacija u više od 50 zemalja. Misija Impact Hub Bukurešt je podržati poduzetnički ekosustav ponudom programa akceleracije i izravnog financiranja, kao i najveće online platforme za poduzetničko obrazovanje – Startarium.
Career Shift nudi sveobuhvatne usluge za razvoj karijere, posvećene osnaživanju pojedinaca i tvrtki u postizanju njihovih profesionalnih ciljeva. Dostižući već više od milijun ljudi kroz svoje programe i događaje za razvoj karijere, tvrtka je vodeći pružatelj usluga u svom području u regiji EU-a. Preko svojih osnivača, koji su coachevi, treneri i poduzetnici s ICF-ovom akreditacijom, Career Shift nudi programe coachinga za podršku pojedincima kroz različite prijelaze u karijeri i pomaže organizacijama u njegovanju uspješne radne snage. Career Shift provodi International Career Coaching Certification Program, Career Booster – kolektivni grupni coaching program za razvoj karijere, individualna coaching putovanja i programe treniranja po mjeri za tvrtke. U Career Shiftu razumijemo da snalaženje u složenosti današnjeg tržišta rada može biti izazovno, stoga nudimo prilagođene programe treniranja i individualna coaching iskustva kako bismo zadovoljili specifične potrebe pojedinaca i organizacija.
Impact Hub Budimpešta u Mađarskoj pruža dom raznolikoj zajednici i podržava pozitivne društvene promjene putem goleme mreže mladih nositelja promjena. Naša nevladina organizacija, Zaklada za održiva poduzeća (FVA) – aktivno pruža prilike za marginalizirane i zapostavljene ljude u Mađarskoj, uključujući projekte usmjerene na mlade (SIA) i mlade žene u ruralnim područjima i žene koje dolaze iz trećih zemalja (AWE, MOMENTUM) . Od 2017. aktivno pružamo prilike za uključivanje marginaliziranima  u Mađarskoj, uključujući projekte usmjerene na mlade i žene.
The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.