03_HerojUlice_MainLogo (2)

TRAŽI SE:

KARAKTERISTIKE:

IZMEĐU 14 I 18 GODINA

VOLIŠ DOBAR IZAZOV

ZNAŠ DA ŽELIŠ PROMIJENITI SVIJET

ODUVIJEK ZNAŠ DA MOŽEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ

ŽELIŠ RAZVITI NOVE SUPER MOĆI I POVEZATI SE S VRŠNJACIMA

AKO SI U OPISU PRONAŠAO/-LA SEBE
PRIJAVI SE DANAS I POSTANI NAŠ #HEROJULICE

AKO POZNAŠ NEKOG TKO ODGOVARA OPISU
PRIJAVI GA/JU I POSTANI #HEROJULICEAMBASADOR

Artboard 1 (1)

Oduvijek sanjaš velike snove i imaš osjećaj da si predodređen/-a za velike stvari?

Često se pitaš što bi se moglo učiniti da na raspolaganju imaš količinu novca?

Najveće ti zadovoljstvo pričinjava vidjeti sretne i nasmijane ljude i spoznaja da si ti imao/-la svoje prste u tome?

Heroj ulice namijenjen je upravo tebi! I svima poput tebe!

Pojedincima koji su dovoljno skromni da shvaćaju moć koju im skromnost daje! Pojedincima koji su dovoljno snažni da svojim snovima mijenjaju stvarnost!
Pojedincima koji su dovoljno hrabri da znaju da mišići nisu presudni za pobjede!

Ovo je tvoja prilika!
Poveži se s mladima iz cijele zemlje, razmjenjujte ideje, činite velike stvari zajedno! Tko zna, možda si
baš ti naš Heroj ulice

Sudjelovanje u programu je besplatno.

O HEROJU ULICE

Heroj Ulice (Local Hero Challenge) je nacionalni program za mlade od 14 do 18 godina.
Cilj programa koji je osmišljen kao nekoliko raznih izazova je identificirati, angažirati, podržati i educirati lokalne mlade vođe (heroje) kako bi stvorili promjene na lokalnoj razini (unutar svojih zajednica) kroz gamificirano iskustvo.
Projekt je osmislio i kreirao Impact Hub Zagreb, a provodi se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

ŠTO ŽELIMO OSTVARITI OVIM PROGRAMOM?

Želimo osnažiti mlade da postanu aktivni u donošenju promjena u svojim lokalnim zajednicama. Kroz ovaj interaktivni, visoko participativni, privlačni i gamificirani model zasnovan na nizu izazova, razvijamo meke vještine (soft skills), sposobnosti i samopouzdanje. Znaš što te istovremeno učimo? Tvojim vlastitim vrijednostima! S rastom samopouzdanja, odgovornosti i osnaživanja postaješ Heroj ulice! To znači da ćeš moći utjecati na promjenu svoje stvarnosti! Da ćeš imati priliku postati proaktivni sudionik u društvu kao građanin, zaposlenik, poduzetnik i/ili vođa.

Dobrodošao/-la u izazov Heroj ulice!

KAKO SE PROVODI IZAZOV?

Nakon svih prikupljenih prijava za sudjelovanje u izazovu Heroj ulice, kreće se u process odabira onih kandidata koji će se priključiti našem izazovu. Program se sastoji od deset manjih izazova ukupno podijeljenih u četiri veća.

#Izazov 1

Moj timski izazov!
Moraš…
Formirati tim koji mora imati ženske i muške članove, nekoga tko voli skicirati, nekoga tko voli brojeve i nekoga tko zna koristiti alat.

#Izazov 2

Identifikacija problema!
Ovim izazovom u fokus stavljamo tvoju lokalnu zajednicu, male i velike probleme s kojima se mladi svakodnevno susreću. Vodiš se pitanjima: Koji su problemi u mojoj zajednici? Koliko su veliki? Na koga sve utječu? Što drugi ljudi / organizacije rade kako bi ih riješili? Tko može pomoći u rješavanju ovih problema?
Svaki formirani tim provodi svoje istraživanje. Paralelno s provođenjem istraživanja, timovi će voditi zajedničke rasprave dok ih mentori usmjeravaju kroz procese, educiraju o dizajnu istraživanja (Design research), mapiranju ekosustava (Ecosystem mapping) i slično.

#Izazov 3

Hashtag izazov!
Moraš….
Razmisliti i smisliti kreativna rješenja potrebna tvojoj lokalnoj zajednici, a koja su povezana sa 3 zadane riječi! Zvuči zanimljivo, jel da?
Slučajno odabrane riječi pokreću kreativnost i razmišljanje izvan okvira. Pri ovom izazovu savladavaš tehnike kreativnog promišljanja (Creative thinking) kao i tehniku generiranja ideja (Idea generation). Svi timovi imaju konstantnu podršku i vodstvo tijekom procesa ovog izazova!

#Izazov 4

Selekcija!
Odabiremo do 3 projekta / proizvoda koji bi se razvili u suradnji s članovima lokalne zajednice (i vanjskim partnerima, ako je primjenjivo).
Osim što možeš osvojiti financijska sredstva za provedbu rješenja problema definiranog od strane tvog tima – 1.000,00 $, odabranim timovima osigurava se mentorsko vođenje uz dodatne sate – 2 sata tjedno tijekom mjesec dana!

Heroju, jesi spreman za izazove?

Instagram-Logo-large