Kroz CAPSULE do novih poduzetničkih priča
28 September 2023 - IH Zagreb

Krenuli smo s programom CAPSULE s 35 polaznica iz Hrvatske koje čine šarenu, zanimljivu i snažnu zajednicu mladih (budućih) poduzetnica! Veselimo se zajedničkom putovanju i s njima dotaći neke od tema važnih za njihov razvoj i spoznaju o snazi i resursima koje imaju da svojim poslovanjem pomiču granice i nadanjuju druge mlade žene koje, nikako da se odvaže, krenu na poduzetnički put.

Kao uvod u program koji se istovremeno održava u Rumunjskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, CAPSULE je organizirao 4 odlična webinara fokusirana na temu samo-vođenja.  U današnjem svijetu mlade žene iz svih dijelova svijeta hrabro koračaju u područje poduzetništva, prelazeći i rušeći prepreke i ispisivajući svoje nadahnjujuće priče. Međutim, put do poduzetničkog ostvarenja za mlade poduzetnice nosi sa sobom svoj set izazova i prilika. Upravo kroz CAPSULE webinare naučili smo koliko je samovođenje u tom kontekstu važno na tom izvanrednom putovanju.

Samovođenje je temelj uspješnog poduzetničkog puta. Radi se o preuzimanju kontrole nad svojim životom, svojim ambicijama i svojom jedinstvenom vizijom. Zamislite to kao da ste kapetan svojeg broda, navigirajući nepredvidivim vodama poduzetništva s neustrašivim samopouzdanjem i otpornošću. Za mlade poduzetnice, samovođenje je više od upravljanja poslovanjem; radi se o upravljanju sobom tijekom tog puta. To uključuje samosvijest, samomotivaciju i samoregulaciju. 

I e-učenje i naši rezidencijalni seminari/vikendi bit će odlične prilike da svaka od poduzetnica razvije određene vještine i prakse koje će joj pomoći biti sam sebi što bolji lider, svjesna vizije koju želi ostvariti te svojih talenata i resursa koji je ondje mogu odvesti uz podršku svih onih alata, zajednice i znanja koje će joj CAPSULE pružiti.

Webinari su nam dali puno za razmišljanje, a sad krećemo u akciju! Sretno svima!

Photo by Becca Tapert on Unsplash