CAPSULE bootcamp u Bukureštu!
30 April 2024 - IH Zagreb

U sklopu CAPSULE projekta, od 8. do 12. travnja 2024. godine, održan je međunarodni “Business Bootcamp” u Bukureštu. U njemu je sudjelovalo 10 mladih (budućih) poduzetnica iz Mađarske, Rumunjske i Hrvatske. Sudionice su se u intenzivnom petodnevnom programu imale priliku povezati s lokalnim zajednicama drugih zemalja te pritom naučiti: 

  • Kako prezentirati sebe i svoje poduhvate;
  • Kako odrediti cijene i izraditi vlastiti financijski plan;
  • Kako osmisliti marketinšku strategiju i akcijski plan za izlazak na tržište;
  • Kako održati ravnotežu između osobnog i poslovnog života.

Naše su se djevojke vratile prepune dojmova, a evo što imaju za reći o ovom uzbudljivom iskustvu:

“Kad sam prije par mjeseci saznala za Capsule program i čemu služi, oduševila sam se i poželjela sam postati dio zajednice mladih žena koje streme prema svom snu, ne samo riječima, nego i djelima. Capsule program mi je omogućio toliko toga od upoznavanja  poduzetnih mladih žena gradeći time svoj networking sve do znanja o marketingu, osobnom brendiranju, financijama, usklađivanju privatnog i poslovnog života. Brojni treneri su pomogli razvijati naše ideje savjetujući nas, bodreći nas i motivirajući nas. Ako bih Capsule program trebala opisati jednom riječju, to bi bio motivirajući iz razloga što mi je toliko puno puta otvorio oči, dao mi snagu i ideju za nešto novo. Dijeleći međusobna iskustva s drugim polaznicama, shvatila sam da ono što mi sve gradimo nije samo poslovna priča jer svaka od nas živi svoju poslovnu ideju i njeguje je te se nadamo pomoću nje napraviti pozitivan imapct na zajednicu.” Ivna B. 

“Od samih početaka CAPSULE projekta, najviše od svega osjećam duboku zahvalnost na pruženoj prilici da uopće  sudjelujem u njemu. Nevjerojatna energija, poduzetnički duh, strastvenost, osjećaj ženskog zajedništva, strukturirana ležernost, kako volim reći, samo su neke od riječi kojima bih opisala cijeli ovaj projekt! Nakon Business Bootcampa u Bukureštu, zaista mogu reći da sam sve to osjetila na entu potenciju. Pored krasnih prilika za umrežavanje, tjedan je bio dupkom ispunjen prilikama za učenje. Posebno mi se svidjelo što su obrađene teme bile relevantne, konkretne i korisne te što smo svu teoriju, odmah mogli pretočiti u praksu. Smatram privilegijom biti u mogućnosti učiti od iskusni(ji)h ljudi u područjima koja su ključna za razvoj uspješnog poslovanja i mogu reći da već sada imam puno više znanja, ali i samopouzdanja za, ne samo ganjati, već i sustići svoje snove!” Karla Č. H.

“CAPSULE bootcamp u Bukureštu mi je pružio izuzetno vrijedno iskustvo u okviru mog osobnog i poduzetničkog razvoja. Strukturiran pristup programa mi je omogućio da na brz, jednostavan i praktično orijentiran način steknem sveobuhvatne vještine potrebne za razvijanje svog poduzetničkog poduhvata. Osim toga, jedan od najvrjednijih aspekata programa vidim upravo u osnažujućoj zajednici drugih mladih žena poduzetnica – razmjena iskustava, ideja i podrška koju smo pružale jedna drugoj su zaista neprocjenjivi. Također, kroz interakciju sa iskusnim poduzetnicama sam dobila dragocjena znanja i zanimljive perspektive koje će mi zasigurno pomoći u budućnosti. Sve u svemu, ovo ću pamtiti kao nezaboravno iskustvo koje mi je uz znanja i vještine pružilo motivaciju i samopouzdanje za daljnje korake na mom poduzetničkom putu.” Karla T.